Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


Salibandy - Kausiennakko miehet 2-divisioona 2012-2013

Jaa Facebookissa!

31.08.12

2-Divisioonan osalta kausi starttaa 22. syyskuuta täydellä ottelukierroksella. UIFK ensimmäinen vastustaja on sarjanousija OLS2. Sarjan joukkueiden voimasuhteista ei kyllä juurikaan ole tietoa etukäteen, joten joukkueiden iskukyky taitaa selvitä vasta ensimmäisten kierrosten jälkeen. Jotain vi%&n analyyttistä arviota sitä pitää kuitenkin koittaa arvailla. Varmuudella voidaan ainoastaan sanoa jo tässä vaiheessa, että kovat on kovia myös tulevalla kaudella ja ainakin yksi joukkue lähtee hakemaan vauhtia alempaa.

Lohtuna ja anteeksipyyntönä jutussa nimeltä mainituille:
“Ei ne huonoille huutele.” -Toni Kohonen
“Kaikki julkisuus on hyvästä.” -Vesa Keskinen
“Pääasia on, että ollaan niskan päällä.” -Härski Hartikainen

Huhujen mukaan Kainuun ylpeys Kajaanin Papas on ollut niin varma sarjan voitosta, että eivät ole juurikaan viitsineet edes kesällä harjoitella Uskomme siis vaatimattomien kainuulaisten täydelliseen dominointiin tulevalla kaudella Mika Kemppainen voittaa puolustajien pistepörssin tehoin 5+33=38. Papaksen ylivoima on sarjan paras ja YVMIN/YVM osoittaa kauden jälkeen maagista 1.47 min. Papaksen valmentaja Dani “Kajaanin Camilo Miettinen” Lipsanen pyörtää lopettamispäätöksen jo ennen kauden alkua ainakin kotipelien osalta ja hyppää kaukalon puolelle rankaisemaan vastustajia 4,27 pisteen ottelu keskiarvolla. Ainoa kysymysmerkki Papaksen kohdalla on: Pelaako Taivalkosken C. Ronaldo Heikki “mediapersoona” Käsmä ja saadaanko Kajaaniin muuttanut Jani Naumanen mukaan joukkueen toimintaan?

Rovaniemen RSB jatkaa viime kaudella tutuksi tulleella juokse tai kuole taktiikkaa, jota se lätkän puolelta tullut valmentaja on höystänyt aktiivisela taklauspelillä. RSB saa kunnian olla ainoa joukkue, joka pystyy aiheuttamaan Papakselle sen kauden ainoan tilastotappion Rovaniemellä. Joukkueen kantava voima Mika Heinonen palasi etelän valloitukselta häntä koipien välissä maitojunalla takaisin Rovaniemelle ja on todella tärkeä pelaaja joukkueelle. Michael Vähäsarja karisti poronsarvi jauheet tossujen pohjista ja suuntasi kohti Keski-Suomen riistarikkaille maille. Suurin mielenkiinto RSB:n ympärillä lankeaa tänä vuonna Jani Mustosen sälätilanteeseen. Ovatko varustevalmistajat keksineet jotain uutta joulukuusimaiseen pelimieheen vai mennäänkö tuleva kausi vaatimattomasti: suojalasit, korvisteipit, maksimaaliset hikinauhat (ranne, kyynärvarsi ja C-nauha) ja blondattu takatukka kombolla.

Sastamolo Kings Kemistä on rakentanut muutaman kauden vähin äänin vahvaa tulemista kohti kärkihapinoita. Joukkueen pelaamista ei missään nimessä voi sanoa hiljaiseksi, sillä joukkueen kapteeni T. Kvist pitää mölyämisestä tauon ainoastaan ottaessa juomapullosta huikan. Joukkueen ehdoton ykköspyssy Tero Tikkala varmistaa jälleen pöytäkirjaan merkityt tehopisteensä liiton välimiesselvittelyjen kautta ja tulee olemaan sarjan pistepörssin TOP 5:ssa. Esille pistää myös nostaa J. Kvist, jonka ansioksi voidaan laskea OLS:n pelikirjan kopiointi ja sen takominen pelaajien alitajuntaan 6 tuuman nauloilla. Mikäli Sastamolo onnistuu erikoistilanteissaan viime kauden malliin voidaan joukkueen kauden epäillä venyvän playoffeihin asti.

Limingan Niittomiehet siirtyivät aikaan jälkeen Kekkosen, suuren ja rakastetun johtajan jätettyä fläpin seuran uusille pelaajavalmentajille Olli Hongalle ja Ilari Teerikankaalle. Viime kaudella ratkaisijan viittaa kantoi umpikämmen Henri Tiikkaja, joka merkittiin scouttien papereihin fantastisena rightin puolen sniperina?!? Aivan yksin Hekan ei tarvitse tulevalla kaudella joukkuetta kantaa, sillä siirtolistalta löytyi myös Kimmo Puusaaren ja Tommi Mäkisen nimet LNM:n suuntaan. Jokseenkin vahvat värinät Limingan suunnalta voisi tulkita, että tämän kauden avaus tulee olemaan Niittomiehille viime kautista parempi. Pieni yllätys olisi jos joukkue kampeaisi itsensä näljän joukkoon sarjassa.

Kellon Lyönti kirmaa tulevalle kaudella selvästi nuortuneena. Koko joukkueen ykkösketju teki omat ratkaisunsa ja heittivät soihdun nuorempien kannettavaksi. Se roihahtaako nuorisokaarti liekkiin heti kauden alusta lienee arvoitus jopa Jatulin vahtimestarille. Joukkue pystyy kuitenkin sätkimään ihan miten tahtoo, kun tolppien välistä löytyy sarjan paras maalivahti Jesse Kamula. Tämä aikoinaan nuorten maajoukkue valmentajalle oharit tehneen maalivahdin urheilullista asennetta ja tulen palavaa motivaatiota on ilo seurata kentällä. Lisäksi puolustuksessa häärii joku Hiltunen, joka teki paljon pisteitä viime kaudella ja kävi OLS:n liigajoukkueen kesäringissäkin.

Ruukin Into menetti Achren & Kursula kaksikon Merikoskeen ja tilalle kairattiin 3-divisioonaan tippuneen HaHen tehoduo Pohjola & Vainio. Rantsilan rasiassa tullaan varmuudella näkemään myös tulevalla kaudella iloista ja yleisöön menevää peliä. Joukkueen kesätreenit ovat menneet pitkälti omatoimisien harjoituksien merkeissä ja kesän ainoa yhteinen tapahtuma oli talkoot jokamiesluokan ajoissa lippumiehinä. Into on aikaisempina vuosina aloittanut sarjan hurmoksessa, mutta joukkueen pelattua noin viisi peliä on lento alkanut sitten hyytymään. Syitä tähän voisi esimerkiksi olla kyllästyminen pelikavereihin tai sitten Johanna Tukiaisen keikka Ruukin paikallisessa. Ruukin kotipeleissä on ollut jopa kansanjuhla tyyppistä hurmosta katsomon puolella ja tämän perinteen toivoisi jatkuvan tulevillakin kausilla. Rantsilan liikuntahallin lattian viivoitus sopisi paremmin Kiasmaan nykytaiteen mestariteoksena kuin minkään sarjapelin alustaksi.

OYUS käyrä on ollut viime vuosina hieman laskussa ja “kultaisen” sukupolven pelaajia joukkueessa on enää jäljellä muutama. Hyökkäyspäässä tehot lepäävät kaksikon Yrjämä & Pahkala niskassa. Viime kaudella joukkue oli varsin hajuton, väritön ja mauton, mutta tulevalle kaudelle selkeästi lisäväriä tuo joukkueen puolustajan Riku Laukan myrkynvihreät pelikengät, jotka ovat selvästi stailattu sointumaan mailan vihreään grippiin. Hajupuoleen suosittelemme maalivahtien varusteiden pesukieltoa ja mauttomuuteen Reton itsetehdyn kiljun myyntiä erätauoilla. Vahvat huhut tuovat myös Jarkko Leppälää OYUS:n suuntaan, mutta ainakaan alkukaudesta miestä tuskin nähdään joukkueen kokoonpanossa.

NSB Rovaniemi: Sieppi tekee ja Sieppi syöttää.. Klaarasi karsinnat viime kaudella näytöstyyliin ja nuori hyvin liikkuva joukkue tuskin joutuu maksamaan oppirahoja viime kauden malliin. Mikäli kuntokäyrä on saatu jo kesällä osoittamaan kohti koillista niin edellytykset pelata menestyksekästä 60min kokokentän miesvartiointia ovat olemassa… Kuuskajaskari kolme, melkein selkeää. Kotka Rankki tiedot puuttuvat. Kemi ykkönen kuusi, näkyvyys kolme meripeninkulmaa. Meriveden korkeudet.. Tässä vaiheessa on pakko myöntää, että tiedot tästä joukkueesta on todella puutteelliset ja arvio perustuu täysin liiton tilastoihin. Anteeksi.

OLS2 nousi sarjaan tälle kaudella voittaen 3-divisioonan Koskrin (maailman parhaan 3-divisioona joukkueen) nenän edestä tuurilla. Joukkue on täynnä OLS:n juniorimyllyn rattaista tippuneita pelaajia. Seura nimesi nämä nuoret leikkisästi “pizzalaatikon kantajiksi” ennen heidän heittämistä hiuksista… pois junioreistaan. Oleellisin kysymys kuuluu onko kyyti kylmää vai alkaako neppailusähly konkretisoitua myös voittoina. Terveestä itseluottamuksesta kertoo sekin, että joukkue on tilannut kolmannet pelipaidat europelejä varten. OLS2 saa jalkeille 3 tasaista kenttää, mutta mikäli kaupungin valot alkavat kutsuvasti vilkkua perjantai iltana ja peleihin osallistumisprosentti alkaa vajota on edessä pitkä ja synkeä talvi pisteiden osalta. Mielenkiintoista on nähdä tulevatko tuomarit puuttumaan Tampereelta siirtyneen Lauri Leinosen vesurikarvaukseen kauden aikana.


Salibandy: Puolustaja Lasse Lakela UIFK:hon

Jaa Facebookissa!

30.11.11

UIFK paikkaa Helsinkiin muuttaneiden Toni Tevio ja Jarkko Lehtinen jättämää aukkoa puolustuksessa OFBC:stä siirtyvällä Lasse Lakelalla. Lakela on OLS:n juniorimyllyn kasvatti ja pelannut A-juniorivuosina samassa joukkueessa useiden nykyisten UIFK pelaajien kanssa.

Lakela kommentoi siirtoaan UIFK:hon:” Tavoitteena on ehdottomasti tuhkimotarina 5-divarista liigaan parissa kaudessa ja UIFK on sopiva välietappi tällä matkalla. Edellisistä maajoukkueleiri kutsusta on kulunut myös jo sen verran aikaa, että olen myös valmis harkitsemaan maajoukkueessa lopettamispäätöksen pyörtämistä.”

Perusvaatimaton ja pelirohkea puolustaja on edustuskelpoinen UIFK:n seuraavassa kotiottelussa Merikoski SBT:tä vastaan.

UIFK on saamassa takaisin rosteriin myös koko alkukauden sormivamman johdosta sivussa olleen Juha Tauriaisen. Ensimmäinen esiintyminen UIFK paidassa antaa vielä odottaa itseään, sillä lopullista pelilupaa ei lääkäriltä ole vielä tullut. Tauriainen kommentoi paluutaan:”Sormen kanssa ollaan käyty jo katsomassa treenejä ja sormi suostui vilkuttamaan jo pelikavereille treenien jälkeen.”

UIFK:n seuraavat kotiottelut:
10.12.2011 klo 18:00 Urheilutalo, UIFK – Merikoski SBT
11.12.2011 klo 11:30 Urheilutalo, UIFK – Sastamolo Kings (Kemi)


Salibandy - Markus Jääskelä, coast-to-coast surfing

Jaa Facebookissa!

3.11.11

OLS:n liigajoukkueesta toissa kaudella UIFK:hon siirtynyt Markus “Jässi” Jääskelä on nykyään tunnettu rouhivan pelityylin lisäksi myös mikakottilamaisista ronskeista coast to coast nousuista. Lisäksi perus repertuaariin kuuluu todella painava laukaus. Jässi tavoitettiin muutaman kysymyksen ajaksi iltapesulta:

Hyvää iltaa Jässi, millä sykkeellä loppukauteen?
“Ihan Eye of the tigerilla mennään.”

Eli digidigidigi ja kanveesin kautta väkisin?
“Ei missään nimessä väkisin vaan silleen hellästi ja harkiten väsyttäen.”

Ok, kuinka innolla odotat entisen seurasi Merikosken kohtaamista?
“Kuin kuuta nousevaa. En kyllä tiedä onko meillä mitään saumaa, kun Koki on ollut niin hirveessä lennossa tällä kaudella.”

Mut aina kannattaa kuitenkin yrittää?
“Niinhän sitä väitetään.”

Kumpaa pidät kovempana saavutuksena: liigamaalia vai viime kaudella Tapani Kemppaisen voittamista pistepörssissä?
“Ehdottomasti jälkimmäistä! Kaikki pystyy liigamaaliin, mut Kemppaisen edelle ei ihan helposti mennä kolmella sarjapelillä pistepörssissä.”

Huhut kertoivat, että valloitit tyttökaverisi tanssilattialla. Pitääkö tämä paikkaansa?
“En usko. Minulle on kerrottu, että ruskettunut habitus ja valloittava hymyni auttoivat asiassa.”

Minkä taidon haluaisit osata?
“Kangaspuilla kutominen on aina jotenkin vetänyt puoleensa.”

Mikäs siinä vetää puoleensa?
“Pirtaanpistely vois olla semmonen harmooninen kokemus ja näkis oman käden jäljen.”

Kuullostaa hyvältä. Kiitoksia ajastasi ja hyvää yötä.
“Kauniita unia ja oman kullan kuvia.”


Salibandy - Litmasen jäljillä, Juha Tauriainen

Jaa Facebookissa!

11.10.11

Yli 100 liigapeliä, joissa päälle 50 tehopistettä. Fanien suosikki Turussa ja pelikavereiden arvostama seuramies. Näillä meriiteillä Taren Ouluun paluu piti sujua onnellisten tähtien alla, mutta.. Omanpojan kotiin paluun kohdalla sanaa -mutta ei kukaan olisi toivonut kuulevan. Viime kausi luokkaantumisten johdosta vihkoon OLS:ssa ja siihen päälle motivaatio ongelmat, kun homma ei lähtenyt toimimaan totuttuun tapaan. Kesällä siirto UIFK:hon, tutut ketjukaverit ympärille ja mies täynnä intoa kuin ilmapallo. Mutta.. Valitettava työtapaturma ja ensimmäisen
diagnoosin perusteella koko kausi vaarassa. Annetaan miehen itse kertoa:

Tare, mitkä fiilikset?
“Päivä kerralla mennään.”

Tässä vaiheessa lienee turha arvuutella milloin olet pelikunnossa?
“Tilanne on käden osalta vielä melko heikko, mutta onneksi pientä edistymistä on jo nyt tapahtunut. Tarkkaa ajankohtaa on kuitenkin mahdotonta arvioida, mutta tällä kaudella pelataan vielä.”

Pelihaluja kuitenkin varmasti löytyy?
“Ihan varmasti. Viime kausi ei mennyt suunnitelmien mukaan ja nyt haluaisin näyttää itselleni, että tästä suosta noustaan vielä.”

Olit vuosi sitten hyvin lähellä siirtymistä UIFK:hon, mikä muutti mielesi OLS:n suuntaan?
“Olen saanut OLS:lta paljon ja halusin maksaa kunniavelkaa seuralle takaisin.”

Kenet pelaajan haluaisit nähdä UIFK:n paidassa?
“Ainoan Oululaisen salibandylegendan Antti Laitisen.”

Miltä UIFK on maistunut?
“Katkeran suloiselta.. Odotan innolla paluuta ja pelaamista Pienipaavolan ja Raution kanssa.”

Teidät rankattiin aikoineen SM-liigan parhaaksi kolmosketjuksi, jatkuuko homma samoilta askelmerkeiltä?
“Treenit mitä kerkesin olla mukana ennen loukkaantumista tuntui kyllä hyvältä ja koko homma lähti lentoon heti lankulta Ruhasen aikoinaan piirtämiltä askelmerkeiltä.”

Koko joukkue toivoo sinulle pikaista paranemista ja tsemppaa treenamiseen loukkaantumisen aikana! Muista varoa
lentäviä kruunukorkkeja.
“Kiitos, paha palaa takaisin kuin Kärpät aikoinaan.”


Salibandy - Epicureo eterna, Janne Myllylä

Jaa Facebookissa!

7.10.11

Jokainen joukkue tarvitsee pelaajan, joka ei pelkää mitään eikä väistä yhtään tilannetta. Varmimmat tuntomerkit tämän alalajin pelaajista on katse ja aina loppuun asti pelaaminen. Tätä pelaajatyyppiä parhaimmillaan edustaa UIFK:ssa Janne Myllylä. Rapatessa luonnollisesti välillä roiskuu, mutta Jannella on aina tarkoitus pelata puhtaasti kovaa. Onneksi nykyään tuomarit sallii kovatkin kontaktit sääntöjen puitteissa ja mielestäni 2-divisioonassa jokaisen pelaajan tulisi olla valmiita fyysiseen kontaktiin peleissä. Toimitus tapasi syntymäpäiväänsä Myllylän perheen viettämässä laatuaikaa Oulun Madetojan
salissa Quatuor pour la fin du temps -konsertin väliajalla.

Janne, mitä pidit ensimmäisestä puoliajasta?
“Viulisti Anne Somerolle iso kiitos, erityisesti lyyriset osuudet toimi todella vahvasti.”

Oletko suuri kulttuurin kuluttaja?
“Kyllä urheilun vastapainona tulee käytyä teatterissa, näyttelyissä ja konserteissa 6-10 kertaa kuukaudessa.”

Mikä on ollut mielenkiintoisin syksyllä esillä olleista näyttelyistä?
“Ehdottomasti Timo Utterströmin Inhimillisiä tiloja -valokuvanäyttely.”

Mikä siinä veti puoleensa?
“Se koskettava ihmisyyden läsnöolo ja erilaisiin mielentiloihin pureutuva kompositio. Utterström oli saanut vangittua kuviin vahvoja tunnetiloja valon ja varjon avulla.”

Kulttuuri vai urheilu?
“Näkisin, että molempia tarvitaan ehdottomasti. En pidä siitä, että nämä kaksi asiaa laitetaan kilpailemaan keskenään vaan molemmat ovat subjektiivisia koherentteja anekdootteja kuten päivä ja yö.”

Toivoisit näkeväsi samanlaista avarakatseisuutta myös muilta ihmisiltä?
“Ehdottomasti. Esimerkiksi ulkomaan matkoilla kulttuuri ihmisten olisi hyvä käydä tunnelman takia jossain jalkapallo ottelussa ja urheiluväen baletissa. Ennakkoluulot ovat luotu rikottaviksi.”

Ilmeisesti toinen puoliaika on alkamassa. Kiitokset ajastasi Janne.
“Grazie. Sentite gli atti precedenti.”


... vanhempia tarinoita ...