Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


UIFK Koripallo jäi neljänneksi

Jaa Facebookissa!

18.03.14

Kainuu Openissa runkosarjasta viimeisenä neljän joukkueen lopputurnaukseen selvinnyt UIFK ei kyennyt hyvästä yrityksestä huolimatta kampeamaan itseään mitaleille. Ero mitalijoukkueisiin ei ollut suuren suuri, mutta kuitenkin selkeä.

Kajaanin Honka – UIFK 65-36 (34-21)
Jokikokko 9
Groenendahl 6
Hiekkataipale 5
Lehtinen 5

Välierässä oululaiset haastoivat urhoollsesti runkosarjan näytöstyyliin vieneen Hongan. Peli pysyi tasaisena aina ensimmäisen puoliajan lopulle saakka, minkä jälkeen rutinoitunut kotijoukkue käytti armotta hyväkseen IFK:n pallonmenetykset ja huolimattoman syöttöpelin. Myös kajaanilaisten prässi aiheutti toisinaan vaikeuksia pallon ylöstuonnissa. UIFK:n loppukiriä ei missään vaiheessa nähty, vaan ottelu ratkesi viimeistään heti toisen puoliajan alussa.

Paltamon Urheilijat – UIFK 56-34 (24-14)
Jokikokko 16
Hiekkataipale 8

IFK aloitti pronssi-ottelun pirteästi ja johti alussa. Paltamon aikalisän jälkeen asetelmat kuitenkin kääntyivät, eikä UIFK päässyt enää peliin mukaan. Ottelu ratkesi vastustajan vahvaan kaukoheittopeliin, jota IFK yritti häiritä muuttamalla paikkapuolustuksen muotoa. Se tepsi kuitenkin vain hetken ja orastava loppukiri katkesi lyhyeen. Varsinkin Heikki Leppäsen kolmoset rokottivat UIFK:n kainuulaissiiven heittokättä veltostuttavasti. Toisella puoliajalla kaksi Paltamon pelaajaa sai virhetilinsä täyteen ja joutui suihkun puolelle. Tiukemmalla tuomarilinjalla virheitä olisi tullut enemmänkin, sillä etenkin pallottomien pelaajien estäminen oli läpi ottelun varsin ronskia. Fair Play -hengen osoituksena IFK:n pelaajat kuitenkin jopa halasivat vastustajansa kättelyn sijaan, ettei kenellekään jäisi fyysisestä koitoksesta liian paha mieli. Tällaista vilpitöntä rakkauden levittämistä ei liene aikaisemmin Kainuussa nähty.

UIFK:n koripalloilijat ovat näin saaneet kilpailukautensa päätökseen ja vetäytyvät nyt rakentamaan uutta kuntohuippua ensi syksyksi. Tappiollisesta lopputurnauksesta huolimatta pelaajat olivat iloisia ja kaskut lentelivät samalla, kun ruokailtiin Kajaanin ainoassa Michelin-ravintolassa. Ravittuina autokunta toisensa jälkeen jätti kainuulaisen kaupungin kirkkaana loistavat valot taakseen ja suuntasi nokkansa kohti Pohjois-Pohjanmaata.

Kainuu Open, finaaliturnaus:

Välierät:
Paltamon Urheilijat – Iisalmi Basket 45 – 51
Kajaanin Honka – IFK Uleåborg 65 – 36

Pronssiottelu:
Paltamon Urheilijat – IFK Uleåborg 56 – 34

Loppuottelu:
Iisalmi Basket – Kajaanin Honka 37 – 54

Lopullinen järjestys:
1. Kajaanin Honka
2. Iisalmi Basket
3. Paltamon Urheilijat
4. UIFK

UIFK:n kokoonpano:

4 Niko Lehtinen
5 Pekka Seeskorpi
6 Markus Jokikokko
7 Juhana Kärkkäinen
8 Mikael Nevala
10 Ari Jämsén
11 Veli-Matti Hiekkataipale
13 Olli Siponen
14 Pieter Groenendahl
15 Juha Karjalainen

Huoltaja: Heikki Siponen

Markus Jokikokko


UIFK Koripallo mitalipeleihin!

Jaa Facebookissa!

10.02.14

UIFK koripallo selvitti tiensä vaikeuksien kautta neljän parhaan joukkoon Kainuu Openin runkosarjassa. Jatkopaikka varmistui vasta viimeisessä ottelussa, josta IFK saalisti voiton yhden pisteen erolla sysäten hävinneen Sotkamon Jymyn alempiin sijoitusotteluihin. 15.3 pelattavassa lopputurnauksessa UIFK saa vastaansa välierässä sarjaa ylivoimaisesti dominoineen Kajaanin Hongan.

Reissun lähtökohdat olivat UIFK:n kannalta haastavammat kuin edellisellä kerralla. Pitkin Otanmäen katuja kymmenen miehen voimin leuhottaneet oululaiset saapuivat nyt Kajaaniin Hauholan koululle loukkaantumisista johtuen kahdeksalla pelaajalla, joista yksi oli vieläpä ensikertalainen. Kaksimetrinen hollantilainen Pieter Groenendahl oli vielä hieman ihmeissään huikean pelitemmon kanssa, mutta esiintyi olosuhteisiin nähden hyvin vihoittelevine polvineen. Lisähaasteen pelaajille asettivat myös uusi peliareena ja ennen kaikkea uusi matkareitti, sillä joukkueenjohto joutui käyttämään huomattavan määrän ylimääräistä energiaa uusien pysähdyspaikkojen suunnitteluun, jotta pelaajien ravitsemus ja nesteytys olisivat olleet optimaalisella tasolla. Arvailujen varaan jää, kuinka paljon tuntemattomat tienvarsimaisemat vaikuttivat herkkien pelaajien suorituksiin henkisellä puolella.

Kajaanin Honka – UIFK 44-18 (18-11)
Kärkkäinen 7
Karjalainen 6

UIFK oli ottelussa vastaantulija jokaisella osa-alueella ja kiusasi ennakkosuosikkia vain ensimmäisen puoliajan. Lopussa joukkue säästelikin voimiaan tuleviin koitoksiin, jotka olivat jatkon kannalta huomattavasti tärkeämpiä.

Paltamon Urheilijat – UIFK 40-36 (19-18)
Jokikokko 16
Kärkkäinen 9

Toisessa ottelussa vastaan tullut Paltamo oli hävinnyt vain yhden ottelun ennen UIFK:n kohtaamista. Tunteiden kirjo aaltoili laidasta laitaan UIFK:n aloittaessa pirteästi, mutta Paltamon kiriessä eron kiinni ennen puoliaikaa. Yleensä tiukat ottelut voitoksi kääntäneet oululaiset eivät tällä kertaa tempussaan onnistuneet. Hyökkäyspään peli sujui kuitenkin kohtuullisesti. Jokikokon ja Kärkkäisen ohella tehoista vastannut Juha Karjalainen (8 pistettä) nöyryytti Paltamon Heikki Leppästä useaan otteeseen tyylikkäästi, mutta armotta.

Sotkamon Jymy – UIFK 25-26 (8-15)
Seeskorpi 8
Karjalainen 7

Viimeisen ottelun panoksena ei ollut enempää eikä vähempää kuin paikka välierissä. Juoni oli yksinkertainen, voittaja jatkaisi taisteluaan Kainuu Openin mitaleista. UIFK hyökkäsi selvästi valmiimpana parketille, etenkin taktisella puolella ensimmäinen puoliaika oli silkkaa ylivertaisuutta. Vastustajan vahvuudet ja heikkoudet olivat hyvin tiedossa ja tiiviillä paikkapuolustuksella korin alta löytyi vain makuupaikkoja. Kaikki ottivat mustelmia ja etenkin kapteeni Olli Siponen kahmi tukun tärkeitä levypalloja. Fyysisessä pelissä tunteetkin hieman kiehahtivat, mutta ottelu pysyi pääosin tuomareiden näpeissä. Juurikin tuomareiden avustuksella Pekka Seeskorven hellankoukku-ranne saatiin viimein lämmitettyä. Heittovireen löytyminen oli mitä ilmeisimmin seurausta hänen saamaastaan epäoikeudenmukaisesta hyökkääjänvirheestä. Myös Karjalaisen käsi kävi kuin vanhalla pojalla kammarissa. Niukasta erosta huolimatta ottelu oli lopussa hyvin IFK:n hallussa. Kuvaavaa oli, että viimeisen puolen minuutin aikana takaa-ajava Sotkamo ei koskenut palloon kertaakaan, vaan IFK pelasi kypsästi ajan pois syötellen ja liikehtien kepeästi täten turhauttaen vastustajansa.

Vastoinkäymisistä huolimatta UIFK kävi tekemässä sen, mitä siltä odotettiin, eli jatkoi taisteluaan maineesta, kunniasta ja ennen kaikkea mitaleista. Maaliskuun puolivälissä nähdään, mihin IFK:n rahkeet lopulta riittävät. Ainakin sairastuvalta olisi hyvä saada hieman apuja. Keskittyminen tulevaan alkoi heti ottelun jälkeen, sillä pelaajilta ei irronnut lehdistölle lainkaan kommentteja, vaan autoon poistuttiin suoraan suihkusta.

Kainuun Openin lopullinen sarjatilanne:

1 Kajaanin Honka 8/0
2. Paltamon Urheilijat 7/1
3. Iisalmi Basket 6/2
4. UIFK 5/3———————————————-
5. Sotkamon Jymy 4/4
6. Taivalkosken Kuohu 2/6
7. Kuhmon Kiva 2/6
8. Otanmäen Teräs 2/6
9. Honka Brotherhood 0/8
voitot/tappiot

UIFK:n kokoonpano:

4 Niko Lehtinen
5 Pekka Seeskorpi
6 Markus Jokikokko
7 Mikael Nevala
8 Juhana Kärkkäinen
9 Pieter Groenendahl
13 Olli Siponen
15 Juha Karjalainen

Huoltaja: Heikki Siponen


Voittoja uusien taktisten tuulten tuivertaessa

Jaa Facebookissa!

28.01.14

Kolmen auton karavaanista nousi Otanmäen urheilukeskuksen parkkipaikalle harvinainen näky. UIFK koripallo oli saanut ensimmäistä kertaa liikkeelle täyden kymmenen pelaajan rosterin, kun esimerkiksi Heikki Dubatscheff oli saanut lääkäriltä peliluvan ja Veli-Matti Hiekkataipale oli malttanut laskea pöytätennismailan kädestään, sekä jättää palokunnan kahvion donitsit hetkeksi rauhaan. Laajasta pelaajaringistä johtuen taktiikaksi valittiin pitkän analysoinnin jälkeen kahden tasavahvan viisikon muodostaminen ja vastustajan väsyttäminen kovaa pelitempoa ylläpitäen.

”Haluan kiittää seurajohtoa rohkeudesta astua tuntemattomaan ja antaa luottoa joukkueen kaikille jäsenille. Tosin muutaman minuutin ajan molempien pelien lopussa seurajohto panikoi ja hylkäsi sosiaalipallon laittamalla kuumat pelaajat kentälle, mutta annetaan tämä anteeksi, koska vanhat tavat istuvat tiukassa ja tällä varmistettiin vastustajan lopullinen lannistaminen”, heittävänä takamiehenä uurastanut Niko Lehtinen tuumaili (uhka)rohkeasti pelien jälkeen.

UIFK – Taivalkosken Kuohu 32-30 (11-14)
Lustig 12
Jokikokko 8

Moni Otanmäen urheilutalolla paikalla ollut hieraisi silmiään muutamaan kertaan UIFK:n aloitusviisikon astellessa kentälle. Sekä Juha Karjalainen että Olli Siponen aloittivat ottelun vaihtopenkillä! Tietenkään ulkopuolisilla ei ollut vielä tässä vaiheessa tietoa IFK:n uudesta peluutustaktiikasta, mikä osaltaan selitti poikkeuksellista otteluun lähtöä. Joka tapauksessa IFK:n ottelun alku oli ties monennenko kerran kankea ja jännittynyt. Miespuolustus vuoti totutusti ja pian nähtiinkin jo perinteinen 2-3-paikkapuolustus molemmilta viisikoilta. Taivalkoski pysyi kuskin paikalla läpi ottelun lähinnä vahvan levypallopelaamisensa ansiosta. Etenkin IFK:n keskushyökkääjä Markus Jokikokko saa ottaa tästä asiasta kritiikkiä osakseen, olkoonkin, että teki jälleen pari tärkeää koria tiukassa tilanteessa. Ottelun loppu oli IFK:n osalta eeppinen. Halla saapui Mika Lustigin muodossa viemään Taivalkosken koko sadon, sillä miehen kaksi jäätävää kolmen pisteen heittoa viimeisen 30 sekunnin aikana veivät UIFK:n niukkaan voittoon. Lustigin osumatarkkuus kaaren takaa oli muutenkin ihailtavalla tasolla, sillä hän pussitti kaikki kaksitoista pistettään kolmosilla.

”Oli hieno pitkästä aikaa olla pelihommissa mukana. Ja hyvältä tuntui ensimmäistä kertaa kantaa päällä IFK:n äärimmäisen tyylikästä peliasua”, ottelun sankari Lustig kommentoi lehdistölle.

Voitosta huolimatta pelitapahtumiin ei voida IFK-leirissä olla täysin tyytyväisiä, sen verran kankeasti ottelu lähti taas liikkeelle. Seuraavassa tiistai-kokouksessa tullaan varmasti keskustelemaan siitä, miten otteluihin valmistautumista muutetaan, jotta alavireisistä otteluiden aluista päästäisiin eroon.

”Selvä mietinnän paikka, miten voidaan parantaa. Jos olisimme hävinneet TaKulle, niin mie oisin romahtanu”, Pekka Seeskorpi pohti vakavana katse suunnattuna kaukaisuuteen.

Myös otteluiden välissä UIFK:n miehet osoittivat ammattimaista otetta niin pingis- kuin toimitsijapöydänkin luona. IFK:n omassa ottelussa pahasti ailahdellut toimitsijatoiminta oli taas korkealla tasolla Heikki Siposen ottaessa vastuulleen ajanoton ja tulostaulun, sekä Pekka Seeskorven vedellessä päättäväisesti viivoja ja numeroita pöytäkirjaan. Juha Karjalainen kävi spontaanisti viheltämässä tuomarina yhden ottelun ja tekikin sen jämäkästi. Pelaajat osoittivat myös rautaista urheilullisuutta ja itsehillintää kolmen kilon suklaalaatikon vieressä, joka oli tuotu kisapaikan kahvioon. Kenenkään ei ainakaan nähty ottavan paria namua enempää.

UIFK – Kuhmon Kiva 44-35 (x-x)
Nevala 13
Hiekkataipale 8
Jokikokko 7

Toinen ottelu sujui huomattavasti paremmin UIFK:n pysyessä johdossa ottelun alusta loppuun. Laajempi materiaali takasi sen, että lopussa kolme ottelua päivän aikana urakoineet kuhmolaiset eivät päässeet edes iholle. Jos ensimmäisessä pelissä Lustig oli tähti IFK:n taivaalla, toisessa ottelussa se oli tulokaskauttaan pelaava Mikael Nevala. Pitkänhuiskea vasuri käytti säälimättä pituusylivoimansa hyväkseen lähes päätä lyhyempää puolustajaansa vastaan. Maininnan ansaitsee myös tapa, jolla Nevala sinkoutui kerta toisensa jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin päättäen ajonsa vastustamattoman tehokkaasti. Kuhmo-peli oli muutenkin ensimmäinen ottelu pitkään aikaan, jossa UIFK ylipäätään pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Ehkäpä joukkueen keskinopeus on viimeinkin kääntynyt nousuun, ei vähiten Nevalan ja toisen nuoren, Juhana Kärkkäisen ansiosta. Ottelussa nähtiin myös toinen harvinainen tapahtuma, kun yleensä ainoastaan korin alla viihtyvä Markus Jokikokko heitti kaksivuotisen UIFK/Ylioppineet uransa ensimmäisen pelitilanne-kolmosensa, ja myös upotti sen.

”Kun pallo lähti kädestä, pystyin aistimaan sen miten kaikki pidättivät hengitystään. Tiesin, että jos menee ohi, vaihtopenkki kutsuu koko loppu-ottelun ajaksi. Ajattelin jopa, että menettäisin avauskokoonpano-paikkani”, 3XL-shortseissa pelannut Jokikokko analysoi omaa onnellisesti päättynyttä venäläistä rulettiaan.

UIFK-legioona poistui siis suut makeana pimentyneestä kainuulaisesta miljööstä. Autoissa availtiin ansaittuja palautusjuomatölkkejä tasaiseen tahtiin ja käytiin läpi ottelut vielä mentaalitasolla terapiamielessä. Pientä erimielisyyttä tosin aiheutui pohdittaessa, kumpi viisikoista oli ollut ykkönen ja kumpi kakkonen. Joka tapauksessa mitalipelihaaveet pysyivät elossa. Kahden viikon päästä pelattavassa viimeisessä runkosarja-turnauksessa voittoja pitäisi vielä pystyä ottamaan, vähintään yksi, ehkä jopa kaksi. Vastustajat kuitenkin kovenevat ja jäämme jännittämään, miten IFK:n käy.

UIFK:n kokoonpano:

X-kenttä:

PG: 5 Pekka Seeskorpi
SG: 9 Mika Lustig
SF: 8 Juhana Kärkkäinen
PF: 11 Veli-Matti Hiekkataipale
C: 10 Markus Jokikokko

Y-kenttä:

PG: 15 Juha Karjalainen
SG: 4 Niko Lehtinen
SF: 13 Olli Siponen
PF: 6 Heikki Dubatscheff
C: 7 Mikael Nevala

Huoltaja/Toimitsija/Kuvaaja: Heikki Siponen

Kainuu Openin sarjatilanne:
http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=87741&league_id=25393


Menestystä ja uusia koitoksia

Jaa Facebookissa!

21.01.14

UIFK koripallo menestyi mainiosti ikämiesten Pohjois-Suomen avoimessa mestaruus-turnauksessa, johon osallistui kaikki ikäluokat ja sarjat huomioiden kaikkiaan 26 joukkuetta. M45-sarjassa IFK nappasi komeasti kultaa jättäen Taivalkosken Kuohun ja oululaisen Tönköt jakamaan himmeämmät mitalit keskenään. M50-sarjassakaan mestaruuspokaali ei jäänyt kauaksi UIFK:n hävittyä finaalin kuudella pisteellä Tönköille.

”Tästä porukasta voi olla ylpeä, sillä tämä sakki on omalla tavallaan ainutlaatuinen. En ole kuullut yhdenkään pelaajan arvostelevan omiaan koko turnauksen aikana”, IFK-paitaa arvokkaasti kantanut maajoukkue-leganda Pekka Markkanen totesi pelien tauottua.

Markkasen lisäksi IFK.ssa esiintyi toinekin harvinaisempi vieras, kun Pete Kuisma Rovaniemeltä hääri ahkerasti keskushyökkääjän tontilla. IFK-leirissä oltiin enemmän kuin tyytyväisiä molempiin vahvistuksiin.

Ikämiesturnauksen tulokset voi käydä tiirailemassa tarkemmin ONMKY:n sivuilla:
http://www.ynni.fi/?page_id=4603

UIFK:n kaikenikäisten joukkue jatkaa puolestaan taivaltaan Kainuu Openissa tulevana viikonloppuna, kun vastaan asettuvat Taivalkosken Kuohu ja Kuhmon Kiva. UIFK:n nuorempi kaarti pääsee pitkästä aikaa tuleen ja pelihaluja luulisi löytyvän. Nähtäväksi jää minkälaisella innolla ikämiesturnauksessa menestystä niittäneet pelaajat kirmaavat parketille.

”Kainuu Open nauttii joukkueen sisällä suurta arvostusta. Jotkut pelaajistamme ovat jopa Kainuusta kotoisin. On selvää, että nälkää ja näyttöhaluja riittää”, juuri Pohjois-Suomen mestaruutta juhlinut heittävä takamies Pekka ”heittää mieluummin kuin hyvin” Seeskorpi vakuuttaa.

UIFK:n peliohjelma on siis vuodenvaihteen osalta varsin kiireinen, mutta tämä ei Seeskorpea huoleta, vaikka väsymystä ja pieniä vaivoja on ollut havaittavissa:

”Kolmen viikon tauko tuli tarpeeseen, jotta ikämiesturnauksesta ehti toipua. Joukkue on valmis ja iskukykyinen. Pelihaluja on varmasti etenkin niillä pelaajilla, jotka eivät ikämiesturnaukseen ikänsä puolesta päässeet.”

Kainuu Openin tulospalvelu löytyy totutusti osoitteesta:
http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?league_id=25393&season_id=87741

Markus Jokikokko


UIFK Koripallo voitot mielessä loppaisturnaukseen

Jaa Facebookissa!

2.01.14

Koripalloilijat osallistuvat tulevana lauantaina ja sunnuntaina kahdella joukkueella Pohois-Suomen avoimeen mestaruusturnaukseen
Nuorukaisten (m45) joukkueessamme pelaa mm entinen maajoukkuesentteri Pekka Markkanen. Joukkue puolustaa viime vuotista mestaruutta, joka hankittiin Ylioppineiden nimissä.

Toinen joukkue osallistuu m50v sarjaan. Niin ne nuoret pelimiehet vanhenee. Nuoremmat pelaavat Karjasillan ja vanhemmat Pohjankartanon kouluilla. Pelejä pyörii nonstoppina aamusta lähtien siten, että viimeiset pelit alkavat klo 17.

Lisätietoja www.ynni.fi


... vanhempia tarinoita ...