Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


Jari Valta, kolmannen kerran pelit putkeen ja pokaali

Jaa Facebookissa!

7.11.10

Nallisport 19.6.2010

Ennakkosuosikin viittalle oli varattu oma naulakko Jari Vallan pelikentän vieressä. Hallitsevan mestarin ei tarvinnut viitastaan luopua ensimmäisten otteluiden aikana vaan käytti sitä verryttelyasuna edeten vakuuttavasti kohti kolmatta mestaruutta runsaan asiantuntijakatsomon kannustaessa.

Edellisvuosina jopa finaalin luovuttamista kaukis-kiireiden vuoksi harkinnut mestari joutui tänä vuonna siirtämään Kainuun matkaa vuorokaudella. Finaalisti Tomi Haapaniemi ei päästänyt mestaria helpolla Katinkultaan nauttimaan voitostaan vaan tarjosi jälleen kerran vastusta koko rahan edestä.

Juha Nurkkala pelasi antaumuksellisesti itselleen pronssin. Vaikka pronssipeli jäi pelaamatta tennissäännöillä, tippuivat mitalistilta molemmat isovarpaan kynnet rankan rypistyksen jälkeen. Näky oli kamala, mutta urheus sitäkin kunnioitettavampaa.

Nettitoimitus pahoittelee turnausraportin viivästymistä vähän vajaalla puolella vuodella.


Jari Valta jälleen UIFK Openin valtias

Jaa Facebookissa!

20.06.10

Nallisport 19.6.

Tenniksen UIFK Open 2010

Tulokset:

1. Jari Valta
2. Tomi Haapaniemi
3. Juha Nurkkala
4. Mika Paalanne
5. Tommi Pikkuhookana
6. Toni Pisano
7. Teemu Ahonen
8. Janne Uusitalo
9. Antti Petänen
10. Matti Hyppönen
11. Jussi Vasala
12. Timo Rasila


UIFK Open 2010 lohkot

Jaa Facebookissa!

14.06.10

Lohko A: Paalanne,Uusitalo,Rasila,Länsitie
Lohko B: Valta, Petänen, Heikkinen
Lohko C: Vasala, Nurkkala, Ahonen
Lohko D: Haapaniemi, Pikkuhookana, Hyppönen.

Viime vuoden neljä parasta arvottiin ensin lohkoihin, jonka jälkeen arvottiin loput paikat.Pelisysteemi on samankaltainen kuin viime vuonna.

Joka lohkon kaksi parasta jatkoon puolivälieriin.

Puolivälieräparit: A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2.

Lohkokolmoset ja lohkonelonen alempaan jatkosarjaan, jossa ratkotaan turnauksen sija 9-13.

Puolivälierien voittajat välieriin, hävijät ratkomaan sijat 5-8.

Välierissä kohtaavat A1-B2/D1-C2 otteluparin voittaja sekä B1-A2/C1-D2 otteluparin voittaja.

Turnauksessa pelataan loppuottelu ja pronssiottelu.

Alkulohkojen pelit pelataan yksieräisinä, jatkopelit kahden erän systeemillä, jossa tasapeli ratkaistaan tiebreakilla.

Pelit aloitetaan viime vuosien tapaan klo 10. Toivotaan päivälle hienoa säätä, jotta saadaan pelata ulkona.

Tervetuloa!


UIFK Open 2009 Voittopokaali pysyi Jari Vallan hallussa

Jaa Facebookissa!

16.06.09

UIFK Open 2009 pelattiin Nallisportin sisäkentillä lauantaina 6.6.2009. Voittopokaali pysyi visusti Jari Vallan hallussa, kun mies klaarasi turnauksen voiton häviämättä erääkään. Asiahan on nyt niin, että kaikki kaksi UIFK:n kiertopalkintoa ovat Vallan klaanin hallussa, kun Jarin velipoika Tero on hallitseva seitsenottelun voittaja.

Ilma ei tänä vuonna ollut viime vuoden veroinen, mutta onneksi Nallisportissa oli sisällä sen verran tilaa, että turnaus saatiin pelattua hallissa ja hallin vieressä sijaitsevassa kuplassa. Järjestäjän silmin katsottuna turnauksessa pelattiin tänä vuonna parempaa tennistä kuin viime vuonna. Suurin syy tähän mahtoi olla se, että tänä vuonna kentillä nähtiin enemmän selväpäisiä pelaajia heti aamusta kuin viime vuoden geimeissä. Toki tänäkin vuonna saatiin todistaa muutama jäätävä entree, kuten Tonken, joka saapui paikalle tunnin myöhässä, ykköset edelleen niskassa ja totta kai ilman mailaa.

Alkulohkojen peleistä ei ole oman lohkon pelejä lukuun ottamatta hirvittävästi tietoa. Paitsi tulokset. D-lohkon alkusarja pelit pelattiin kuplassa, joka oli loppupeleissä ihan hyvä ratkaisu, koska lohkossa pelasi prosentuaalisesti eniten Jumprutaustaisia pelaajia kuin muissa lohkoissa. Ilman viileys teki terää edellisenä yönä terassilla töröttäneille Tonkelle ja Heikkiselle. Villellä oli peruspelillä helppo kairata molemmat pelit, kun Heikkisen liike oli totutun olematonta ja Tonken kämmen oli miehen omien sanojen mukaan ihmeen lepsu.

A-lohkossa Valtsu vei molemmat pelinsä lumierillä Jussia ja Tinkeä vastaan. Valtsu kuittasi tuossa vaiheessa utelut paketin kestävyydestä jäätävällä hymähdyksellä. Jussin ja Tinken peli oli myös numeroiden valossa melko selvä.

Teemu Ahonen petrasi peliään eniten viime vuoteen verrattuna. Mies saapui paikalle skarpisti pyörällä ja oli ihmeen iskussa heti aamusta pitäen. Teemu voitti B-lohkon avauspelissä tulokas Antti Petäsen 6-3, mutta miehen vahvasti alakierteinen palauttelupeli ei ihan riittänyt lohkon ennakkosuosikkia Savea vastaan. Antin ja Saven peli päättyi myös Saven voitoksi, joten puolivälieräparit alkoivat pikkuhiljaa selvitä.

C-lohko oli ennakkoon kimurantein, koska lohkossa pelasi viime vuoden turnauskolmosen Mika “Baxter” Paalanteen lisäksi kaksi turnaustulokasta. Lohko olikin alkulohkoista tasaisin, jossa Tommin ja Mikon avauskamppailu venyi katkaisupeliin. Loppujen lopuksi lohkon vei Mika kahdella voitolla ja Mikko selvisi toisena jatkoon avauskamppailun tiebreak-voitolla Tommista.

Lohkopelien jälkeen sijat 9-12 ratkottiin kuplan viileydessä. Tommi sai siellä koneen käyntiin ja vei turnauksessa 9. sijan voittamalla kaikki sijoitusottelunsa. Antti sijoittui lopulta sijalle 10 ja Tonke ja Tinke sijoille 11 ja 12.

Puolivälieräpelit pelattiin viime vuoden tapaan kaksieräisinä, joista kiihkeimmäksi ja tasaisimmaksi kehkeytyi Jussin ja Mika ottelu, jossa voittaja selvisi vasta tiebreakissa Mikan selviytyessä välieriin. Valtsu jatkoi jäätävää peliä Mikkoa vastaan voittamalla 6-1, 6-1. Muiden pelaajien pienimuotoinen psyykkaus ei tuntunut järkyttävän mestarin mielenrauhaa millään tavoin. Save voitti Heikkisen selvästi ja Ville jatkoi konemaisesti jatkoon Teemua vastaan.

Välieräparit olivat Valtsu vs. Mika ja Save vs. Ville. Puolivälierien häviäjät jatkoivat pelejä keskenään, jotta sijat 5-8 saatiin selville. Näissä peleissä pelaajalta kuin pelaajalta loppui puhti, joten sijoituksia ratkottiin yhden pelikierroksen jälkeen joko kivi-paperi-sakset menetelmällä tai aakkosjärjestyksellä. Mikko Kuusela pelasi näissä peleissä kuitenkin muita paremmin ja oli selkeä turnausviitonen. Jussi selvisi sijalle kuusi ja Teemu sijalle seitsemän.
Yleensä turnauksissa pelien taso paranee mitä lähemmäksi loppuottelua mennään ja niin kävi myös tämän vuoden UIFK Openissa. Molemmat välierät olivat oikein viihdyttävää katsottavaa, joissa nähtiin useaa jäätävä palloralli ja näissä peleissä pisteitä voitettiin paljon omilla hienoilla suorituksilla. Valtsu voitti Mikan loppujen lopuksi tiukan väännön jälkeen ja Save voitti Villen kutakuinkin samoin lukemin. Mestari Valta pudotti välierän jälkeen pommin, ilmoittamalla turnausjohdolle vetäytyvänsä turnauksesta kaukalopalloturnauksen vuoksi. Ilmoitus tuli sopivasti kesken Saven ja Villen välierän ja Teemun sopivalla höystöllä pelaajien pasmat meinasivat mennä sekaisin. Olihan välieräottelun voittajalle mahdollisesti tarjolla koko potti. Valtsu kuitenkin perui osallistumiskiellon pelossa aikeensa ja turnauksen loppuottelu pelattiin kuplassa yksieräisenä.

Loppuottelu oli viime vuoden tavoin parasta tennistä, mitä päivän aikana oli tarjolla. Save pääsi ottelun alussa helpottavaan 2-0 johtoon, mutta niin vain Valtsu taisteli itsensä tasoihin ja mukaan peliin. Valtsulle on annettava krediittiä uskomattomasta pallojen hakukyvystä. Save painoi jatkuvasti hyvillä peruslyönneillä pallojen kentän laidasta laitaan, mutta niin vain Valtsu haki pallot ja palautteli ne takasin takarajan tuntumaan. Valtsu vei loppuottelun lopulta luvuin 6-4 ja sai näin voittopytyn taas vuodeksi mittavan palkintokokoelmansa jatkoksi.

Tunauksen jälkeen tarjolla oli Nallisportin saunatilat, jossa spekuloitiin armottomasti päivän polttavia asioita ja kysymyksiä, kuten ketkä kolme pelaajaa ovat tehneet yli 150 pinnaa NHL:ssä yhden kauden aikana? Mikäli fakta löytyy, saa sen ilmoittaa vieraskirjaan.

Kiitos kaikille pelaajille, kyllä tennis on hieno laji.

Loppuun vielä kuva loppuottelijoista finaalin jälkeen.

TennisMaster Jaakko Heikkinen


UIFK Open 2009 tulokset, Valta uusi mestaruuden

Jaa Facebookissa!

7.06.09

Turnausraportti myöhemmin.

A-lohko
Valta – Rasila 6-0
Valta – Vasala 6-0
Vasala – Rasila 6-1

B-lohko
Ahonen – Petänen 6-3
Ahonen – Haapaniemi 3-6
Haapaniemi – Petänen 6-1

C-lohko
Kuusela – Pikkuhookana 7-6 (8-6)
Pikkuhookana – Paalanne 3-6
Paalanne – Kuusela 6-2

D-lohko
Kuusisto – Jaakko 6-2
Kuusisto – Roivanen 6-1
Roivanen – Jaakko 2-6

Puolivälierät
Paalanne – Vasala 5-7, 6-1, (7-2)
Kuusisto – Ahonen 6-3, 6-4
Heikkinen – Haapaniemi 1-6, 2-6
Valta – Kuusela 6-1, 6-1

Välierät
Kuusisto – Haapaniemi 1-6, 3-6
Valta – Paalanne 6-1, 6-4

Sijoitusottelut 9-12
Rasila – Roivanen 3-6
Pikkuhookana – Petänen 6-0
Rasila – Pikkuhookana 2-6
Roivanen – Petänen 2-6
Petänen – Rasila 6-1
Pikkuhookana – Roivanen 6-1

Sijoitusottelut 5-8
Heikkinen – Vasala 3-6
Ahonen – Kuusela 0-6
Kuusela – Vasala 5-1 (luov.)
Ahonen – Heikkinen (luov.)

Pronssiottelu
Paalanne – Kuusisto paperi-kivi

Finaali
Haapaniemi – Valta 4-6

Järjetys
1. Valta
2. Haapaniemi
3. Paalanne
4. Kuusisto
5. Kuusela
6. Vasala
7. Ahonen
8. Heikkinen
9. Pikkuhookana
10. Petänen
11. Roivanen
12. Rasila


... vanhempia tarinoita ...