Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


UIFK - AC Kaustik 1-4 (0-2)

Jaa Facebookissa!

18.01.10

Heinäpää 18.1.2010

Maanantai-iltapäivänä pelattiin kaukispuulaakin 2. ottelu Heinäpäässä sopivassa 7 asteen pakkasessa. Vastustaja ujutti jo juomapulloja myötätuulipuolelle, mutta UIFK:in miehet valtasivat Limingantullin päädyn ja päästiin pelaamaan myötätuuleen.

Lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset. Vastassa sarjakärki AC Kaustik ja takana avausottelun 4-10 pyöritys Tuiskupubia vastaan. Lisäksi joukkueen henkinen dynamo J. Väärälä oli edelleen sivussa työkiireiden vuoksi. Vahvistukseksi edelliseen peliin saatiin Pessalan Harri ja nivusvaivoista toipunut J. Tauriainen, joka sovitteli hokkarit jalkaan pitkästä aikaa.

Itse ottelussa UIFK:in paketti pysyi hyvin kasassa. Hyvin palloa liikutelleet Kaustikin miehet ohjattiin laukaisusektoreilta kulmiin ja Huhdan Arska hoiteli loput laukaukset tyylikkäästi. Kaksi kertaa vastustaja pääsi ylivoimahyökkäkseen ja rankaisi laadukkailla laukaksilla UIFK:ia. Puoliajalle 0-2 tilanteessa. Heti toisen puoliajan alkuun UIFK pääsi kaventamaan. Vastustaja heitti määrämittaisen suoraan allekirjoittaneen nänniin, josta rintakuoletus ja pallo Mahlakaarron Jyrkille. Nopea spurtti maalille ja jostain pallo löysi tien maalin perukoille. Paikkoja oli kavennukseenkin, mutta ottelun parhaat pelaajat löytyivät molempien tolppien välistä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tasoitukseen olisi tarvittu sadan prosentin viimeistely. UIFK:in lopun satsaus toi vastaiskun paikkoja vastustajalle, joista he vielä pari kertaa onnistuivat.

Kaiken kaikkiaan kopissa todettiin pelin olleen taktisesti iso harppaus eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona Turner Teamia vastaan. Tähän otteluun saadaan jo toivottavasti täysi rosteri, jolloin hyökkäyspäässäkin pelimiehet löytävät oman ruutunsa.

Man of the match: Ari Huhta – Loistavaa maalivahtityöskentelyä jo toisessa ottelussa peräkkäin. Ilman Arskan huippupelastuksia lukemat olisivat olleet samanlaiset kuin AC Kaustikin aiemmissa otteluissa.

-VesPer


Kaukikseen ulkojäille vuoro

Jaa Facebookissa!

9.12.09

Kaukisvuoro on jäiden tultua perjantaisin Lintulan 1 kaukalossa kello 2015-2115. Vuoro on virallisesti 18.12.-12.3. välisenä aikana.

Vuorolla pelataan iloista höntsäpeliä. Tervetuloa pelaamaan!

jvasala


Piiska-UIFK 12-1

Jaa Facebookissa!

25.02.08

Niittyaro 21.2. Lähtökohdat uuteen Daavidin ja Goljatin väliseen kohtaamiseen eivät olleet helpot. Ennen ottelua kopissa painotettiinkin, että rauhallisuus tulisi olemaan päivän ottelussa avainsana. Valitettavasti rauhallisuus heijastui myös peliotteissa, Piiskan ruoskiessa UIFK:n puolustusaluetta säännöllisesti hyökkäyksillään. Muistissa oli edelleen karmaiseva tappio viime vuodelta, eikä tämä ottelu kiillottanut UIFK:n kilpeä juurikaan. Loppunumerot taisi olla jotain 12-1 Piiskalle. UIFK:n pelaajien kankut piiskattiin siis ottelussa vereslihalle ja kopissa olikin pelin jälkeen varsin hiljaisia miehiä.

Vaikka Hockey-90 pyöritti UIFK:n solmuun jo edellisellä viikolla, niin pakko näin analyytikon näkökulmasta todeta, että harvoin näkee vastustajien olevan eri planeetalla pelin jokaisella osa-alueella.

Ottelussa huomionarvoista oli maalivahdin rauhallisuus. Ääntä korotettiin vain muutaman kerran, eivätkä maalikehikotkaan lennelleet. Liekö lääkitys saatu kohdilleen sitten edellisen pelin?

Pelitapahtumiin perustuvat tähdet kuuluvat kaikki vastustajalle. UIFK tähdet kuuluvat kaikille paikalla olleille. Vaikka keskuudestamme löytyy luopioita, niin on ilo huomata, että samat miehet jaksavat sinnikkäästi osallistua, vaikka joukkue ottaa jatkuvasti rökäletappioita.

-häyrynen


Kantis-UIFK 9-6

Jaa Facebookissa!

25.02.08

Talvikkipuisto 19.2. UIFK:n rämpiminen puulaakissa sai aikaan kriisipalaverin jo ennen ottelun alkua tiistaina 19.2. kun vastaan asettui nimellään monille niin mieluisia mielleyhtymiä aiheuttava Kantis. Kantis menikin johtoon ottelun alkuminuuteilla ja alkuun näytti siltä, että UIFK:n synkkä taival vain jatkuu. Pian kuitenkin kävi selväksi, että UIFK ei tullut myymään nahkaansa halvalla. Maaleja tehtiin lähes vuoron perään ja toisen erän alussa näytti jo siltä, että homma viedään kotiin kun UIFK johti ottelua 6-4. Ja mitä vielä…yhden miehen vajaalla koko ottelun pelannut Kantis kävi ottelun lopussa päälle kuin samannimisen kantapaikan juopuneet poikamiehet yön pikkutunneilla paikan naisasiakkaiden namupakaroihin. Tuloksena kuta kuinkin oikeutettu lopputulos 9-6 voitto Kantikselle.

UIFK:ta koko kauden ajan vaivannut pelikirjan sekavuus heijastui tähänkin peliin. Edes avohoitopotilaan tavoin koko ottelun käyttäytynyt maalivahti ei saanut ohjeillaan peliin tolkkua, vaan puolustuslinjaa oman siniviivan tuntumassa ei saatu missään vaiheessa toimimaan. Näin puolueettoman analyytikon kannalta sumputtaminen olisi tällaisessa pelissä ollut voiton avain.

Kuitenkin verrattuna moneen kauden aikaisemmista peleistä ottelun lopputulos 9-6 ei ole sieltä pöyristyttävimmästä päästä.

UIFK-tähdet:

***Tomi Roivanen ­- UIFK-tulokas hoiti oman tonttinsa eli maalinteon mallikkaasti.

**Koivujärvi – Ilman ilmiömäisiä pelastuksia maaliviivalta olisimme hävinneet tämänkin pelin yli kymmenellä maalilla.

*Rasila – Ansaitsee tunnustuksen, ettei heittänyt ”lapasta” kaukalosta, vaikka aihetta olisi ollut.

-häyrynen


Hockey-90 - UIFK 11-0

Jaa Facebookissa!

20.02.08

13.2. Castrén. Kaukisottelun päättyessä lukemiin 11-0 voidaan usein selitellä, että tulos ei kuvaa ottelun kulkua. Niin tälläkin kertaa. Oikeampi tulos olisi ollut kaksi- tai kolmekymmentä nollaa vastaan.

Hockey-90 näytti käytännössä, miten kaukalopalloa voidaan syöttää pelaajalta toiselle. Siinä vaiheessa, kun pallo on jo pelattu vapaalle miehelle ja avoimelle takakulmalle, voidaan se vielä näköjään syöttää miehen-kahden kautta ennen laukausta. Taitaa joukkueen pallon käsittelytaito johtaa juurensa toiseen lajiin.

Maalivahti Häyrynen kunnostautui jo perinteisen karjumisen ja lapasten heiton lisäksi uudella tavalla heittämällä maalin kaukalon päätyyn. Raivon sekaisesta karjumisesta ei ollut enää tunnistettavissa Suomen kielisiä sanoja peliohjeistukseen. Tuomarin puuttuessa peliin, oli selitys kuulunut, että jotenkin pitää joukkue herättää. Joukkue heräsi ainakin hämmästelemään tapahtunutta.

Matchen stjärnor

***Vastustaja Hymyssä suin kaksi erää vastatuuleen ja parempi kaikilla mahdollisilla osa alueilla.

**Tuomari Osoitti ymmärrystä maalin heiton jälkeen. Sääntökirjassa ei liene erikseen mainittu, miten maalinheittoon pitäisi suhtautua.

*UIFK urheasta osallistumisesta.

jvasala


... vanhempia tarinoita ...