Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


Hiihtokausi lähenee, tavoitteena Tervahiihto

Jaa Facebookissa!

9.11.07

Ensilumi pyyhkäisi parkkipaikoille ja tietojemme mukaan myös ensimmäiset hiihtotreenit on innokkaimmalla UIFK:sella takana.

Hiihtorinki tsemppaa toisiaan ja hiihtelee reenilenkkejä tulevana talvena yhdessä. Mukaan pääsee ja vauhdissa myös pysyy. Tulemme käymään leiriviikonloppua viettämässä todennäköisesti Rukalla. Meilaa, jos olet kiinnostunut hiihtelemään kanssamme uleaborgifk@gmail.com

Hartsa pääkenossa Kirvesniemi on laatinut Tervahiihtoon tähtäävän reeniohjelman Polarin mittareihin. Jos satut käyttämään kyseistä harjoitusohjelmaa tukevaa mallia, niin ohjelman voi ladata Polar Electron sivuilta.

Ilmottaudu 15.11. mennessä

Tervahiihdon ilmoittautumismaksu nousee sitä korkeammaksi mitä myöhemmin nimensä listalle kirjoittaa. Ennen 15.11. ilmoittauneet pääsevät mukaan 40 euron hintaan. Hinta nousee portaittain niin, että viimeinen hinta paikanpäällä mukaan lähtijöille on 80 euroa. Osallistujamäärä on myös rajoitettu 2000. Ilmoittautuminen ajoissa siis kannattaa. Tietoa ja ilmoittautumiset tapahtumaan www.tervahiihto.fi/index.php?p=Ilmoittautuminen

Seuraksi UIFK!

jvasala


UIFK hiihtää taas

Jaa Facebookissa!

7.12.05

Avasin UIFK:n hiihtokauden. Sankivaarassa tykkilumetettu latu on hieman ampumahiihdon sakkokierrosta pidempi ja varsin hiihdettävässä kunnossa. Mutta voiko jäätyneessä juomalasissa luistella ja paraneeko hiihtokunto mielikuvaharjoittelulla? Miten käy, kun pikkupoika pääsee paratiisissa kurkistamaan männyn lehvien alla piilevään kauneuteen?

Kyllä, tuskin ja syke nousee nopeasti, riemu voi jääda lyhytaikaiseksi. Juomalasissa luisteleminen ei tosin ole kovin mielekästä ja vaatii erikoisvarusteet, lyhyet terät. Samoin hiihtäminen Sankivaarassa. Erikoisvarusteiksi kelpaa tässä tapauksessa vanhat sukset, joiden pohjat voi huoletta polkea kiviin, joita vielä pehmeän latupohjan läpi, tosin harvakseltaan, pilkottaa. Onnistuin siinä kahdesti, ja vielä samaan kiveen.

Kierros on tällä hetkellä arvioni mukaan noin kilometrin mittainen, kun laskee kohti Sankivaaran majaa ja nousee mäen taksin ylös. Latu venyy kuitenkin koko ajan. Hyvin ystävällisesti teloissa pyöriviin hiihtäjiin suhtautunut latuhoitohenkilökunta lumettaa reittiä lähes ympärivuorokauden.

Pitkän ja (hiihtämisen kannalta) liian kuuman kesän mielikuvaharjoittelu ei poikinut sellaista tulosta kuin olisin toivonut. Liekö Kiinalaisten uimahyppääjien mielukuvatreenitkään todellisuudessa tehneet mestareita vai ovatko syyt raadollisempia ja metodit sirpin teräviä.

Pikkupoika oli myös Sankivaaran paratiisissa. Eittämättä isänsa kanssa hiihtänyt lapsi olisi tarvinnut tuekseen apusukset, joiden avulla lyhyt, nopea ja kiihtyvä sprintti ei olisi päättynyt tasaisin väliajoin naamalleen. Riemu oli lyhyt aikaista, tai pätkittäistä. Minulla sen sijaan paratiisiin ensikosketus muistuttaa klassisempia kokemattomien haparointeja uuden elämyksen kanssa. Professori S:än sykemittausteknologian avulla tilanne pysyi kutakuinkin hallinnassa. Vauhti kiihtyy talven ensityönnöillä niin rivakaksi, että sukset nouset ilmaan ja pian latu pystyyn. Seuraavalla kerralla jo paremmin.

Yhteislähtöjä ison maailman tyyliin

UIFK:n hiihtoremmi toimii seuraavasti: Sovimme paikan ja ajan, jonne kokoonnumme ja lähdemme hiihtämään. Kukin saa hiihtää omalla tasollaan ja kilpahiihto UIFK:n lenkeillä ei ole tarkoitus. Paikakoina ovat lähialueen hiihtoladut. Mahdollisimman monen UIFK:laisen osallistuminen mahdollistaa sen, että eri tasoisille hiihtolenkkeilijöille löytyy juttukaveri matkan varrelle. Ilmoittaudu mukaan yksin tai ystäväsi kanssa.

UIFK:n kauden tavoite on saada ihmisiä hiihtämään mahdollisimman sankoin joukoin. Palkkiona talven kuntoilusta häämöttää Tervahiihto. Viime kaudella UIFK:n joukkueen hiihdossa muodostivat Janne Länsitie, Ville Kuusisto ja Jussi Vasala. Alustavien tunnustelujen mukaan joukkueen koko on tuplautumassa. Osallistuipa Tervahiihtoon eli ei, hiihto on hyvää talvikuntoilua. Latu on auki.

jvasala


Hiihtoremmi talveksi kasaan!

Jaa Facebookissa!

6.10.05

UIFK:n hiihtoremmi jatkaa viime talven malliin muutamana iltana viikossa heti kunhan ladut saadaan hiihdettävään kuntoon.

Tähtäimenä lienee taas kevään Tervahiihto. Lisää tietoa luettavissa UIFK:n nettisivuilla kelien kylmettyä ja lumien saavuttua.