Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar


UIFK lähtee innolla puolustamaan curlingin Oulun Mestaruutta

Jaa Facebookissa!

11.05.08

UIFK on jälleen ilmoittautunut kahden joukkueen voimin curlingin Oulun Mestaruussarjaan. Ottelut pelataan ja parhaat poistot nähdään touko-kesäkuun aikana jo tutuksi tulleilla Oulunsalon jäähallin jäähän piirrellyillä näinneillä.

Tämän vuotisten joukkueiden pelaajat:
UIFK: Mikko Kuusela, Ville Kuusela, Samuli Tursas sekä Janne Uusitalo
UIFK 2: Olli-Pekka Siikavirta, Juuso Nousiainen, Kari Sirniö sekä Matti PJ Saari

Joukkueet kävivätkin jo 10.5. lauantaina ottamassa tuntumaa kiviin sekä kertaamassa taktiset merkit yms. voittokulkuun tarvittavat kujeet. Toistaiseksi peli oli vielä samalla tasolla kuin Suomen lätkä joukkueella, mutta luultavasti kierteet alkaa taas löytymään kun lähdetään viemään sarjaa kohti juhannusta.

Juuso Nousiainen


Kuvia UIFK:n toisesta välierästä ja pronssipelistä

Jaa Facebookissa!

29.05.07

UIFK:n pronssia vottanut joukkue vas. Matti PJ Saari, Juuso Nousiainen, Janne Uusitalo ja Kari Sirniö.

Kapteeni Nousiainen näyttää merkkiä.

Janne ja Matti.

Harjausta koko osaston voimin.


We are the champions!

Jaa Facebookissa!

29.05.07

Lauantai 26.5.2007 tulee painumaan UIFK-curlingin historiankirjoihin Voiton päivänä: UIFK 1 onnistui altavastaavana joukkueena kukistamaan ennakkosuosikit ja voitti Oulunmestaruuden. Juhlat on juhlittu ja nyt on aika kertoa pelipäivän tapahtumista kaikelle kansalle.

Pokaalit kotiin

Välierä
Lauantain ensimmäinen ottelu, välierä UIFK 1 – CC Linko Oulunsalon jäähallissa käynnistyi aamukymmenen aikoihin. Allekirjoittanut toimi kapteenina ja heti alkutöikseen hävisi kolikonheiton ja näin jouduimme antamaan viimeisen kiven edun vastustajille. Joukkueemme alku oli murskaava: jäähallin takaseinää jouduttiin suojaamaan ykkösheittäjämme Timo Rasilan voimakkailta avausheitoilta. Liekö liiallisella voimaharjoittelulla yhteyttä tähän… Vielä, kun lisätään ensimmäiseen päähän se, ettei muukaan jäsenistö saanut kunnon onnistumisia, päättyi tämä osio ottelusta CC Lingon pariin pisteeseen. Toinen pääkin eteni pitkälti samalla kaavalla ja näin ollen tilanne oli kahden pään jälkeen UIFK:n kannalta vakava: 0-3. Joukkueen sisällä alkoi jo olla siinä määrin tuskaa, että negatiivisuus huokui ikävinä lausahduksina toisiamme kohtaan. Nimeltä mainitsematon jäsen uhkasi jo jättää joukkueen, mutta pienellä neuvottelulla ja hengen kohottamisella päädyimme jatkamaan ottelua neljällä hengellä.

Jatkuvaa palaveria

Tiukka potku

Kuinka ollakaan, pas*asta syntyi kaunis kukka! UIFK 1:n peli alkoi kulkea mitä mallikkaimmin ja suoritusten taso häikäisi suurta, ainakin kolmen hengen, yleisöä. Joukkue niinsanotusti hitsautui yhteen ja viiden pään jälkeen olimme 7-3 johtotilanteessa. Tähän kun lisätään viimeisen pään loistava taktinen peli, ja yksi piste, saadaan välierän lopputulokseksi UIFK1 8 – CC Linko 3.

Finaali
Välierän voiton jälkeen suuntasimme joukkueena välipalalle odottelemaan toisen välierän päättymistä. UIFK:n kakkosjoukkue oli hivenen tukalassa asemassa Team Nethawkia vastaan mutta käsittämättömästi nousi vielä ennen viimeistä päätä mukaan taisteluun: jännitys seuratovereidemme puolesta oli käsinkosketeltavaa. Valitettavasti Nethawkin pojat veivät voiton.

Mestaruusjoukkue vas. Timo, Samuli, Mikko ja Jussi

Edessämme oli radan vaihto ja koimme tarpeelliseksi päästä kokeilemaan radan numero yksi metkuja. Harjoitusheitot onnistuivat loistavasti ja näin olimme valmiita aloittamaan kevään 2007 viimeisen curlingmestaruusottelumme.

Timo S. Rasila paransi otteitaan tilanteiden tiukentuessa.

Allekirjoittaneen täytyy sanoa, että jännitys hiipi aika lailla nopeasti housunlahjetta pitkin kohti käsiä, ja muistikuvat tästä ottelusta ovat vähintäänkin katkonaiset. Joka tapauksessa Timo Rasila jatkoi ensimmäisen ottelun loppuhetkien loistavia esityksiä, joita Samuli Tursas kakkosmiehenä ja Jussi Vasala poistojen erityismiehenä tukivat mitä upeammin suorituksin. Itse olisin kaivannut vähintäänkin beetasalpaajia, sillä heittoni kaartelivat välillä aivan vääriin paikkoihin. Onneksi sentään jokunen onnistuminenkin mahtui heittoihini: ainakin yksi tripla-poisto onnistui. Mutta kuten sanottua, suurin osa finaalin tärkeistä onnistumista jakaantui kolmen ensimmäisen heittäjämme kesken.

Tarkkaa heittoa ei tarvi harjata.

Viidennessä päässä UIFK 1 rakenteli pesään loistavat asetelmat ja oli ennen vastustajan kapteenin ja omaa viimeistä kiveä kiinni kolmessa pisteessä. Team Nethawkin kapteeni heitti upean määrämittais-noja-siirto -heiton ja hänen joukkueensa pääsi kuin pääsikin asemaan, jossa heidän kivensä oli ykkösenä. Astelin edellä mainitun suorituksen jälkeen kohti heittopaikkaa ja katselin pesästä tulevia merkkejä: “Poisto, tästä näin. Tulee ainakin kaksi pistettä!” Ei muuta kuin kivi käteen, tähtäys kohti vastustajan vihreää kiveä ja vauhtiin. Kivi lähti keskiviivaa pitkin kohden oikeaa osoitetta… mutta kuinka ollakaan (radan täytyi olla vino!) vihreä kivi oli heiton jälkeen samalla paikalla kuin ennen heittoa. Team Nethawkille piste ja tilanteeksi ennen viimeistä päätä 4-4.
Viimeinen pää oli koko kestonsa ajan tasaista jännitystä. Vuoron perään nännissä oli joko UIFK:n tai TN:n kivi. Poistoyrityksissä saatettiin vastustajan kiviä lähemmäksi keksustaa ja lopulta oltiin tilanteessa, jossa UIFK:n kivi oli keskellä pesää ja pari lähistöllä ja Team Nethawkin kivi pesän ja nännin puolivälissä etuvasemmalla. Suojakiviä oli lukuisia – pesään oli kapteenien astuessa heittopaikalle käytännössä vain yksi reitti: TN:n kapteenin piti osua omaan pesäkiveensä niin, että se liukuisi keskipisteeseen osuen UIFK:n kiveen ja näin päätyisi ykköskiveksi. Ensimmäinen vastustajan kahdesta viimeisestä kivestä meni hiuksenhienosti ohi kohteestaan. Allekirjoittanut yritti suojata kulkuväylää, mutta päätyi jännityksen aiheuttamana heittämään alokasmaisen heiton: kivi ei liukunut edes pelialueelle!
Oijoi. Silmät kiinni ja keskittymään mahdolliseen viimeiseen heittoon. Vastustajan viimeiset mietinnät, sitten harjojen ominainen ääni niiden hangatessa jäätä, ihmisten kommentit “kyllä se osuu; ei, ei se osu; HARJAA!; osuuko…”. Silmät auki ja havainto vihreän kiven liukumisesta pelialueen ulkopuolelle ilman osumia. “YESSSSSS! JAUUUUU!”, ja “POKS!”: faniryhmä avasi tuoreille mestareille kuohuviinipullon!

Isot kiitokset kaikille joukkueen toimintaan osallistuneille. Kiitos UIFK 1:n pelaajarinki: Petri Tuovila, Kati Pietilä, Mika Mämmelä, Timo Rasila, Jussi Vasala, Samuli Tursas ja Mikko Kuusela. Ilman meitä emme olisi tässä! Kiitos turnauksen järjestäjille ja UIFK:n organisatooriselle henkilöstölle sekä iso kiitos Tuula Kuuselalle, kun otti curlingturnauksen puheeksi Juuso Nousiaisen kanssa!

Täältä tähän.

Mikko “wanna-be uusis” Kuusela


Myös UIFK 2 välieriin!

Jaa Facebookissa!

22.05.07

UIFK:n kakkosjoukkue selvitti viikonloppuna edeltänsä Team Polarin uskomattoman tasaisessa ja upeita suorituksia sisältäneessä puolivälieräkamppailussa. Rantapallot täytettiin vasta viimeisen pään viimeisen kiven pysähdyttyä: Kapteeni Matti PJ Saari onnistui lähes mahdottomassa kierreheitossa, jonka seurauksena viimeinen pää UIFK:lle 2-0 ja koko ottelusta yhden pisteen voitto!

Lauantaina jatketaan! Tule kannustamaan UIFK menestykseen.

mkuusela


UIFK 1 curlingin välieriin!

Jaa Facebookissa!

20.05.07

EB Curling Ab kaatui 8-0 ja paikka mitalipeleissä varmistui.

UIFK:n ykkösjoukkue selvitti tiensä kurlingin kaupungin mestaruuskisojen välieriin. Edellisen viikonlopun tappiot mainiosti pelanneita O6:sta ja Oluthuone Leskistä vastaan olivat viikon aikana huuhtoutuneet mielistä ja peli kulki puolivälierässä EB Curling Ab:ta vastaan kuin unelma.

Ottelu oli varsin selvä ja suoraviivainen. EB Curling Ab ei pystynyt nousemaan omalle tasolleen kentällä, joka edesauttoi murskaavan 8-0 tuloksen syntymistä. Myös UIFK pelasi voitontahtoisesti. Tätä kuvaa hyvin Peja Tuovilan lausahdus pelin alussa: “No niin, kyllä me tämä nyt hoidetaan”.

Ottelussa pelattiin kuusi päätä. Kolmen pelatun pään jälkeen tilanne oli 7-0 ja ottelu täydellisessä UIFK:n hallinnassa. Ottelu ratkesi toisessa ja kolmannessa päässä, joissa UIFK heitti kiviä pesään hyvällä prosentilla ja vastustajan poistoheitot eivät onnistuneet. Loppu oli lähinä pelailua ja nautiskelua hienosta joukkuehengestä.

Pelit jatkuvat ensi lauantaina 26.5. kello 10 alkaen välierällä, jonka jälkeen heti perään taistelu mitaleista.

Kaikki kiinnostuneet joukolla kannustamaan UIFK kultaan Oulunsalon halliin!

jvasala


... vanhempia tarinoita ...